HÜNERLİ ELLER SAĞLIKLI BESLENİRLER
PROJE HAKKINDA
Proje Hedefleri
· Çocukların yiyecek içecek hazırlama faaliyetlerinde aktif rol almalarını sağlamak
Çocukların yaratıcılığını, problem çözme yeteneğini ve iletişim becerilerini olumlu yönde geliştirmek
Sağlıklı ve sağlıksız yiyeceklerin neler olduğunun farkında olma becerisini kazandırmak
Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak
Zamanı planlı ve verimli kullanma becerisini geliştirmek
Sorumluk bilinci kazandırmak
· KASIM: Sınıfa beslenme uzmanı davet etme
Sağlık beslenme ile ilgili resim çalışması ve pano hazırlama
Yoğurt mayalama, turşu ve zeytin kurma etkinlikleri
Evde sebze yetiştirme
ARALIK: "Cips yemiyorum kuru yemiş yiyorum" etkinliği düzenleme
Portakal suyu ve meyveli süt yapma
Kendi kekimizi hazırlama
OCAK: Evde yetiştirilen sebzelerin sınıfa getirilmesi
Veli ve çocuklarla "En Güzel Meyve Tabağı Benim" yarışması düzenleme
· Dengeli ve sağlıklı beslenmeyi öğrenme Küçük kas gelişimini destekleme
Sofra adabı ve görgü kurallarını öğrenme Yaparak yaşayarak öğrenme